divendres, 12 de març del 2010

5 querelles contra Mondéjar

El Consell Comarcal del Maresme mou fitxa en el cas Evolution Race 2010, empresa organitzadora del Half i el Challenge de l’any passat. L’ens comarcal ha anunciat la presentació de cinc querelles criminals contra el seu director general, Roberto Mondéjar. L’acusa d’un presumpte delicte d’estafa, un d’apropiació indeguda, dos relatius a la propietat industrial i un altre de propietat enganyosa.

El president del Consell Comarcal ha declarat a Ràdio Calella que l’actitud de Mondéjar perjudica les administracions en la seva intenció de tirar endavant les cites esportives d’aquest 2010. L’empresari manté que és l’únic legitimat per organitzar-les, tot i que la propietària de la marca Challenge li ha retirat la franquícia. El Consell Comarcal assegura que ha esgotat la via del diàleg i el consens per arribar a un acord i que no els ha quedat més remei que iniciar un procés judicial, encara que potser arribi una mica tard.

El Consell Comarcal ha denunciat al Jutjat d’Instrucció de Mataró que l’empresa Evolution ha incomplert l’acord de col.laboració que els unia per a l’organització del Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Acusa el director general de la mercantil, Roberto Mondéjar, de cinc presumptes delictes. L’ens comarcal assegura que ha posat l’afer en mans de la justícia després d’haver intentat, sense èxit, arribar a una acord. Ho fa quan el temps apreta perquè falten dos mesos pel Half del 16 de maig. Josep Jo, president del Consell Comarcal del Maresme ha afirmat que "en principi hi ha hagut aquest diàleg, aquesta negociació, amb escrits oficials amb posicionaments molt clars i al final hem hagut d’anar a parar aquesta via, que no és la desitjada perquè nosaltres entenem que val més un mal acord que una mala sentència”.

Josep Jo no entén la persistència de Mondéjar en presentar-se com a organitzador de les Segones Challenge del Maresme quan no té el suport institucional indispensable per realitzar-les.

Un dels fets denunciats té a veure amb el deute que acumula Evolution amb proveïdors i professionals que van prestar-li serveis, sobretot pel triatló de llarga distància del 4 d’octubre. Impagament que rondaria els 274.000 euros i en el que s’hi inclouen, fins i tot, els premis que haurien d’haver cobrat els guanyadors de les proves.

Prèviament a la presentació d’aquestes querelles per part del Consell Comarcal, la propietària de les llicències mundials Challenge (Team Challenge Roth GMBH) també havia denunciat Evolution al Jutjat d’Arenys de Mar per mantenir activat un web no autoritzat oficialment ni institucional. En ell, la mercantil continua acceptant pagaments d’inscripcions, unes 900 a dia d’avui. Hi ha hagut resolució al respecte, favorable indica Josep Jo, però falta que s’executi perquè Evolution l’ha impugnat: “falta que es demani l’execució d’aquesta sentència, d’aquestes accions preliminars i són favorables, evidentment. Nosaltres li notifiquem que el conveni que vam signar conjuntament una de les clàusules, i una de les més importants per mi, era que tingués la franquícia de la marca. En el moment que no la té, ja no té raó de ser el conveni".

El president del Consell Comarcal del Maresme ha assegurat que les institucions públiques treballen a fons i conjuntament amb la nova empresa organitzadora dels triatlons del 2010, i que ho fa sota la premissa que portaran el nom de Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Un aspecte clau que, segons Jo, garanteix la qualitat de les proves.