divendres, 26 de març del 2010

Dinamització de la Riera Capaspre

Els empresaris del ram de l’hostaleria que tenen negoci a la riera Capaspre de Calella han demanat poder treure les taules i les cadires a l’exterior per complementar el servei que ja ofereixen de portes endins. L’Ajuntament ha recollit una dotzena de peticions i aquests dies ja s’han atès als primers clients que han volgut menjar o prender alguna cosa a l’aire lliure. Es tracta, tècnicament, d’ocupar la via pública i, per això, el consistori calellenc perfila aquests dies la regulació que s’aplicarà.

En temps de crisi, noves oportunitats. La urbanització de la Riera Capaspre de Calella ha descobert una nova zona de lleure que bars i restaurants del sector volen aprofitar traient-hi les taules. Ells en són els principals interessats, però també convé a Calella crear un nou pol d’atracció turística que es podrà començar a explotar aquesta mateixa Setmana Santa, si el temps ho permet, tal i com ha indicat Carme Campà, regidora Comerç de l' Ajuntament .

Una dotzena de bars i restaurants han sol.licitat servir a l’aire lliure. Cadascun d’ells podrà ocupar el carrer amb un màxim de 16 taules, sempre i quan no sobrepassi el seu ample de façana. Es col.locaran als laterals de la riera, deixant un metre de pas.

Es podrà consumir a les terrassetes fins a les dues de la matinada, que és l’horari de tancament de bars i restaurants, a no ser que l’activitat provoqui molèsties als veïns i aquests es queixin. Una de les condicions fixades per permetre l’ocupació de via pública és que la riera Capaspre quedi recollida cada nit. Per això, els negocis amb zona delimitada per paravents hauran d’apilar les taules i les cadires. La resta, les haurà de desar a l’interior. Per vigilar aquests elements que quedaran a l’exterior, els empresaris del sector s’han compromès a contractar seguretat privada nocturna: “sabem que tindran molt bona cura, que s’han associat, que crearan una associació per tenir cura d’aquest espai, que el tindran vigilat, i això per nosaltres és una cosa important per l’Ajuntament que el que sí teniem por és que això es convertís en una zona de botellon”-ha dit Campà.

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Calella confia que aquests nous usos de la riera Capaspre atreguin turistes i clientela de pobles del voltant. Per això, s’estan estudiant altres mecanismes de dinamització lúdica, atenent a la marca de turisme familiar que ostenta Calella. Una de les possibilitats és ubicar un carroussel infantil a la plaça que hi ha a tocar de la via del tren i permetre l’activitat d’artistes de carrer com pintors i caricaturistes.