dimarts, 30 de març del 2010

Es prepara el Mercat del Llibre usat

Càritas de Calella té moltes esperances posades en el Mercat del Llibre usat que es farà el dia 17 d'abril, coincidint amb la lectura pública propera a Sant Jordi organitzada pels Amics de la Biblioteca. Tenen ja més de 1000 llibres i necessiten força gent per muntar la parada i atendre els compradors.

Aquest any és la tercera edició del Mercat del Llibre de segona mà, que es fa des que la Biblioteca de Calella es va traslladar a Can Salvador de la Plaça. La del 2010 es farà el dia 17 d'abril a la plaça de l'Ajuntament. Si fa bo davant del consistori vell, i si plou es farà al pòrtic de la casa de la vila actual. Sigui com sigui es tracta d'una festa que treu al carrer una pila de llibres, concretament més de mil, i són de tot tipus, amb alguns que poden resultar molt interessants per als bibliòfils. Júlia Liquete, portaveu de Càritas ha manifestat que "els Amics de la Biblioteca organitzen la festa i nosaltres recollim els llibres, els classifiquem, transportem i venem".

Entre els voluntaris ja hi ha el grup de lectura de la gent gran, que ja esta apuntada per muntar la parada i atendre la gent, així com els Amics de la Biblioteca. Ells organitzen la lectura pública amb textos de Salvador Espriu.

Liquete ha assegurat que el Mercat es fa en un dia proper a Sant Jordi, però amb la suficient antelació perquè no la interfereixi. És una festa que cada cop es consolida més malgrat la seva curta història.

Qui tingui llibres vells a casa seva i els vulgui donar a l'entitat solidària ho poden fer a la seu de Càritas durant tot l'any.