dilluns, 22 de març del 2010

El dret a les seleccions oficials

La Plataforma Calella Decideix continua organitzant actes socials per animar els ciutadans a participar a la consulta popular sobre la independència el proper 25 d'abril. Dijous al vespre va ser el torn del debat sobre el sobiranisme i el món de l'esport.

Mig centenar de persones van assistir ahir dijous al vespre al debat sobre el dret a decidir i l'esport que organitzava la Plataforma Calella Decideix. Els ponents van reflexionar sobre la conveniència, sobre la possibilitat de tenir una selecció esportiva catalana i que els esportistes puguin defensar Catalunya arreu del món de manera oficial. El vicepresident de la Plataforma ProSeleccions esportives Catalanes va destacar que l'esport té un component identitari molt important on es conjuguen els sentiments de pertinença a un himne i una bandera. Uns sentiments que, segons Sergi Blàzquez, l'Estat espanyol oprimeix.

A l'acte de dijous al vespre també hi va participar Jaume Conejero, vicepresident de la Unió de Federacions Esportives Catalanes i responsable de la sectorial d'esports del PSC. Conejero, que també va ser durant molts anys president de la federació catalana d'handbol va dir als micròfons de M2 que dóna ple suport a les consultes i que tots els pobles han de tenir el dret a decidir. A més, va ressaltar el potencial esportiu de Catalunya, que actualment nodreix a la selecció espanyola en la majoria d'esports. Jaume Conejero considera però que ha de ser cada federació qui decideixi com hi vol competir a nivell internacional.

A l'acte també hi va assistir l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, i diversos regidors i ex regidors del consistori.