dimarts, 30 de març del 2010

Reunió amb Boada per les nevades

El temporal de neu, pluja i vent del dilluns 8 de març i les seves posteriors conseqüències tornen avui a l'actualitat. El motiu és la trobada que mantindran els alcaldes de l'Alt Maresme amb el secretari general d'Interior, Joan Boada i amb el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Una reunió que es fa aquest migdia a la seu del Consell Comarcal del Maresme, a Mataró. L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, hi assistirà i ha avançat a Ràdio Calella quins són els motius d'aquesta convocatòria d'alcaldes.

Josep Maria Juhé ha explicat que aquests dies diverses regidories del consistori, sobretot Governació, valoren i quantifiquen econòmicament la despesa que va provocar el temporal a la ciutat, sobretot hores extres de la Policia Local o la contractació d'empreses amb maquinària llevaneus.

Precisament, el Consell Comarcal del Maresme ha anunciat que el 6 d'abril és la data límit perquè els maresmencs que s'han vist afectats pel tall de subministrament elèctric com a conseqüència de les nevades del 7 i 8 de març i vulguin tramitar la seva reclamació a través de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor enviïn la seva queixa a l'ens comarcal. En aquest context també hem sabut que el temporal va fer destrosses als boscos del Maresme per valor de 36 milions d'euros. Un informe del Consell Comercal i de la Federació d'ADF calcula que són prop de 12.000 les hectàrees afectades.