divendres, 5 de març del 2010

Calella pionera en salut

El Departament de Salut de la Generalitat ha presentat aquest dijous a Calella els resultats de l'estudi d'usabilitat de la Carpeta Personal de Salut. Un projecte “on line” que ha liderat Calella a través de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Un centenar de treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i de l'Ajuntament de Calella han participat a la prova pilot de la Carpeta Personal de Salut. Un instrument multicanal i “on line” on el pacient té tota la seva informació sanitària com ara informes mèdics, prescripcions o tractaments. L'objectiu és que els usuaris de la sanitat disposin de la seva història mèdica en qualsevol moment de manera ràpida, fàcil i segura. Tal i com ha reconegut la consellera de Salut, un cop estigui desplegada per tot el territori, la Carpeta Personal de Salut haurà democratitzat una situació, i és que actualment la informació mèdica està als centres sanitaris quan els propietaris són els pacients. La titular de Salut del Govern català també considera important que molts pares i mares podran fer un seguiment de la salut dels seus fills amb aquesta carpeta, tal i com ha indicat la consellera.

La ciutat de Calella ha estat novament pionera a l'hora d'implantar un projecte sanitari “on line” que de manera gradual s'anirà estenent per tot Catalunya. Les previsions de Salut apunten que en els propers 4 anys podria ser una realitat a tot el país. Els primers col•lectius que podran disposar de la carpeta seran els joves diabètics i les dones embarassades. En el cas de la prova pilot, el 97 per cent dels usuaris de la CPS han valorat positivament la utilitat de la informació continguda en aquest espai web. Josep Maria Juhé, alcalde de Calella i regidor de Salut, ha parlat de la satisfacció dels treballadors del consistori.

Calella ja va ser pionera en la implantació de la història clínica compartida. La consellera de Salut ha destacat que en els últims anys, i gràcies a la implantació d'altres serveis “on line” com ara la recepta electrònica, s'ha reduït el nombre de visites als centres sanitaris. A més, amb el pas del temps els usuaris es mostren més receptius i segurs a l'hora de fer aquests tràmits.

La Carpeta Personal de Salut es presentarà també al congrés eHealth, el congrés internacional de Salut i Noves Tecnologies que es farà entre el 15 i el 18 de març a Barcelona juntament amb la conferència ministerial dels ministres de Salut de la Unió Europea.