dilluns, 1 de març del 2010

Balanç acte popular per la independència

Més de 200 persones van assistir dissabte a la tarda a la Plaça de l'Església a la festa popular organitzada per la Plataforma Calella Decideix.

El portaveu de Calella Decideix, Xavier Ponsdomènech, es mostra satisfet del nivell de participació i destaca que molts ciutadans que s'acostaven dissabte fins a l'estand de la plataforma no sabien encara que Calella celebrarà una consulta popular el 25 d'abril.

Avui dilluns la Plataforma Calella Decideix es torna a reunir per abordar qüestions de campanya i logística i per concretar aspectes com ara el del vot anticipat. Precisament, Ponsdomènech ha fet una crida per tal que els ciutadans col•laborin econòmicament amb la plataforma.

Calella Decideix ja prepara un acte popular com el d'aquest dissabte per al proper 21 de març i el 22 de març començarà de manera oficial la seva campanya.

D'altra banda, més de 60.000 persones repartides per 80 municipis van votar ahir diumenge a la que ha estat la segona tanda de consultes sobiranistes. Avui dilluns els impulsors de les consultes independentistes hauran d'analitzar els resultats d'aquesta convocatòria marcada per la baixa participació registrada. De les 290.027 persones cridades a les urnes, han votat 62.369, el que representa una participació del 21,55%. La mobilització ha quedat sis punts per sota del 27,5% que va votar en les consultes celebrades el dia 13 de desembre i molt lluny del 41 per cent que va votar en la primera de les consultes d'aquesta mena celebrada a Arenys de Munt el dia 13 de setembre. El portaveu de Calella Decideix considera que el principal repte ara és arribar a quanta més població millor ja que els pitjors resultats es donen a poblacions grans.

El sí a favor de la independència va imposar-se clarament amb el 92 per cent dels vots. La jornada es va viure amb total normalitat sense que es registrés cap incident.