divendres, 26 de febrer del 2010

M2 arrenca dilluns a les 21h

M2, el segon canal de Maresme Digital Televisió, comença aquest dilluns 1 de març de a les 9 del vespre les seves emissions regulars després d’haver arrencat en període de proves el 2 d’octubre de 2009.

El nou canal es nodreix principalment de programes de producció pròpia, reemissions d’espais emesos pel primer canal i programes de la Xarxa de Televisions Locals.

Entre els espais de producció pròpia destaquen Retrats, un espai d’entrevistes en profunditat a diverses personalitats de la comarca que condueix Sònia Montañola. Així s’entrevistarà, entre d’altres, a l’actriu Rosa Maria Serra, la cantant Roser, l’actor Pep Plaza o el cineasta Josep Maria Forn, guanyador d’un premi Gaudí.

També hi haurà un espai de reportatges socials i culturals presentat per Dolors Lieury -Fixa-t’hi- i una franja dedicada a recuperar programes d’antigues televisions locals de la comarca que, amb el canvi a la TDT, han deixat d’ementre, entre aquestes Calella Televisió i la TAM –Televisió d’Arenys de Munt-.

Igualment s’emetrà un espai -Aixequem el teló- on es podran veure actuant companyies de teatre amateur de la comarca.

Un altre dels plats forts de la programació serà De primera , una tertúlia esportiva entre els penyistes del Barça i l’Espanyol del Maresme que conduirà el periodista esportiu Salvador Itchart, així com un programa juvenil produït per l’Institut Euclides de Pineda de Mar.

M2 també reemetrà el documental La travessa de l’exili, el programa de botànica Flors i plantes, així com els programes culturals Diari de la música, El traç i Última sessió.

Un dels principals eixos de la programació serà la informació. Així, durant gran part del dia a les hores en punt s’emetrà la darrera edició de l’informatiu 24 hores que coprodueixen els dos centres territorials de Maresme Digital TV-Televisió de Mataró, situats a Mataró i Calella. Igualment la informació de serveis tindrà molta cabuda, sobretot entre la una de la matinada i la una del migdia mitjançant les càpsules de l’ Info Maresme.

L’alcalde de Calella i president del Consorci Teledigital Maresme Nord ha explicat que amb l’inici de les emissions regulars, M2 disposarà d’una programació propera a les poblacions del Maresme i ha afirmat que “és una aposta per la TDT pública al Maresme, és una aposta que no és senzilla en aquests moments de dificultats econòmiques per tots els ajuntaments”.

M2 és un canal públic la titularitat del qual és del Consorci Teledigital Maresme Nord, que es va constituir el 17 d'abril de 2007. El president del Consorci TeleDigital Maresme Nord confia que el projecte d’M2 que ara es posa en marxa acabi despertant l’interés de les altres poblacions altmaresmenques per sumar-se al projecte.

L’empresa que gestiona la producció del nord de la comarca de Maresme Digital TV i M2 és Ràdio Calella Televisió.