dimecres, 3 de febrer del 2010

Perruques i mocadors que ajuden

L’empresa Centro de Creaciones Capilares Mayquel farà aquest dissabte a Calella un taller sobre la utilització de perruques i mocadors, especialment adreçat a dones que estan rebent tractament de quimioteràpia. De fet, Mayquel és una empresa col.laboradora de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i, per aquesta ocasió, ha contactat amb l’entitat local Oncolliga Calella.

La pèrdua de cabell és un dels efectes més visibles de la quimioteràpia. Afecta principalment les dones i això els representa un estigma que poc ajuda a tenir la moral alta tot i ser molt necessària a l’hora d’afrontar una malaltia com el càncer. Pensant aquestes dones, Oncolliga Calella s’ha posat en contacte amb una de les empreses punteres en la confecció de perruques perquè ofereixi un taller sobre com utilitzar-les, cuidar-les i pentinar-les. Una responsable de Creaciones Capilares Mayquel serà aquest dissabte al gimnàs Kinespai a partir de les 10 del matí. Serà Marisa Pons, qui ha parlat a micròfons de Ràdio Calella: “quan elles fan un tractament de quimioteràpia normalment no se senten amb ànims d’arreglar-se, no tenen ganes d’anar a la perruqueria, nosaltres intentarem que elles mateixes des de casa se sentin guapes, se les sàpiguen posar bé".

També hi ha una tipologia de mocadors especialment dissenyats per a persones amb càncer. Estan fets amb un teixit molt absorvent i es poden utilitzar tant de dia com de nit: "la calor corporal s’escapa molt pel cap llavors hi ha uns mocadors especials per poder dormir amb ells, que no tenen costures i que estan protegits pels raig UVA. Pots posar-te qualsevol mocador que tinguis per casa però aquests estan preparats per prendre el sol, per tractament de quimioteràpia” -ha dit Pons.

Marisa Pons, relacions públiques de Creaciones Capilares Mayquel, ha subratllat que s’ha avançat molt en la confecció de les perruques i que, per això, posar-se-les fa que moltes dones se sentin més segures.

Mayquel treballa sobretot amb dones que reben tractament de quimioteràpia i que volen millorar la seva qualitat de vida. No tant amb homes afectats per un càncer.

La jornada de dissabte serà gratuïta però caldria confirmar-ne l’assistència perquè l’aforament de l’establiment, situat al carrer Jovara, és limitat.