dimecres, 17 de febrer del 2010

Guardiola amb l'ELA

L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, va ser ahir a Calella per lliurar personalment a la Fundació Catalana d'ELA-Morrie part dels diners de les multes que va pagar la plantilla del primer equip la temporada passada. En l'acte, Guardiola va estar acompanyat pel germà de Josep Maria Saguer, conegut amb el sobrenom de "Pei", un culé mataroní que va morir al mes de gener després d'haver patit esclerosi lateral amiotròfica.

El míster del Barça va arribar a Calella amb l'objectiu de donar veu a les reivindicacions dels malalts i familiars d'esclerosi lateral amiotròfica. Coneixedor de la tasca que està duent a terme la Fundació Catalana Privada d'ELA-Morrie, Guardiola va anunciar que el Futbol Club Barcelona donarà a l'ONG la meitat dels diners de les multes pagades per la plantilla del primer equip de futbol. No va voler precisar de quina quantitat es tracta però espera que serveixi per avançar en la investigació d'aquesta malaltia minoritària.

Guardiola va tenir un sentit record pel mataroní Josep Maria Saguer, un malalt d'ELA a qui va conèixer fa dos anys i amb qui, ha revelat, va compartir l'estada a Abu Dhabi en motiu de la Final del Mundial de Clubs que el Barça va guanyar el passat mes de desembre. Saguer moria setmanes després. El seu germà, Jordi Saguer, va acompanyar Guardiola en l’acte d’ahir i va dir que "fins a l'últim moment va ser feliç, va lluitar, ens va parlar amb la mirada, i tots els seus desitjos els va conduir ell. I això és un valor molt important, que els familiars sapiguem entendre el malalt, l'afectat, el que l'afectat vol i necessita, perquè sigui feliç".

L'atenció integral al malalt i al seu entorn és el servei que gràcies a la Fundació s'està oferint a la Unitat especialitzada recentment creada a l'Hospital de Bellvitge. L'altra gran iniciativa és l'acord amb l'Institut d'Investigació de Biomedicina del centre per desenvolupar projectes que permetin conèixer més la malaltia. Ho va explicar Enric Maria Valls, president de la Fundació Catalana Privada ELA-Morrie qui també va apuntar que "gràcies a persones com en Pep, que està a dalt però amb els peus a terra, podem fer aquestes coses, i és d'agraïr a part del donatiu, la seva predisposició a estar avui amb nosaltres".

Valls va recordar que l'ELA a Itàlia és una malaltia que ha tingut més incidència del normal entre els futbolistes professionals.

Guardiola va compartir dinar amb els membres de la Fundació i alguns afectats d'ELA.