divendres, 5 de febrer del 2010

Jornada peruana

Calella acollirà demà dissabte una jornada peruana que organitza l'associació per a la cooperació i el desenvolupament Amics de Manitos. Una entitat vinculada al CANAT, el "Centro de Apoyo a Niños y Adolescentes Trabajadores" de la ciutat de Piura, al nord del Perú. Amics de Manitos es va constituir com a associació a la nostra ciutat el passat mes de juny.

La jornada peruana, que es farà al Pla dels Encants, començarà a les 11 del matí amb una parada d'artesania feta pels infants i adolescents del programa Manitos Trabajando, així com altres artesanies de simpatitzants. A més, hi haurà també una exposició fotogràfica sobre la cultura i les tradicions peruanes.

Cap al migdia es farà la presentació oficial de l'Associació Amics de Manitos, vinculada a CANAT, Centro de Apoyo a Niños y Adolescentes Trabajadores. Hi seran presents la directora de CANAT, Gabriela Rentería i Montse Hernández, presidenta d'Amics de Manitos.

A la jornada també hi serà present la regidora de Ciutadania, Pilar Rocafort. Durant la presentació es projectaran films de curta durada sobre la realitat dels NAT'S, els nens i nenes adolescents treballadors. Petits que viuen en condicions molt precàries però que sempre tenen un somriure als llavis, tal i com ha subratllat Montse Hernández a Ràdio Calella.

Amics de Manitos es va constituir com a entitat a Calella al mes de juny i ara ja volen començar a ser presents a través d'actes. El proper serà la participació al Sidral Solidari al mes de maig.

Els organitzadors d'aquesta festa peruana han preparat també una sessió de contes peruans, música i danses del país.