dimarts, 2 de febrer del 2010

Futur educatiu i professional

Fins al 12 de febrer, la regidoria d’Educació i Ciència de l’Ajuntament de Calella organitza la Quinzena de l’orientació educativa i professional. Una programació que busca, a través d’activitats tan diverses com xerrades, tallers o mostres, facilitar als joves la difícil tasca d’encaminar el seu futur.

Es dirigeix als alumnes que es troben a punt de prendre una decisió. En primer lloc als alumnes de batxillerat, els que acabaran aquest any. Han d’optar per continuar amb l’educació postobligatòria i iniciar una carrera universitària dins una amplíssima oferta o bé formar-se en una professió, tal i com ha indicat Àngels Megías, psicopedagoga de l'Ajuntament de Calella. La xerrada es fa avui a les 3 de la tarda a l’Escola Freta i dijous a l’Institut Bisbe Sivilla.

També s’han programat uns tallers informatius per alumnes de 4t d’ESO. Ells estan a punt de tancar l’etapa obligatòria i tenen diferents opcions de futur. Els tallers es fan avui a l’Escola Freta i es repetiran dijous vinent dia 11 de febrer a l’Institut.

Aquells que opten per la formació professional i conèixer un ofici podran visitar una mostra que es muntarà a les dependències de la regidoria d’Educació i Ciència, a la Fàbrica Llobet-Guri. S’hi estarà fins el 12 de febrer i en ella s’hi recullen totes les possibilitats que tenen a l’abast a Calella. Margaret Llahuet, tècnica d’Educació de l’Ajuntament ha dit que hi ha “des dels centres educatius, fins acadèmies de perruqueria, Inlingua, i també donarem una mica d’informació del que fem nosaltres des de formació d’adults”.

Pel que fa a la formació professional encara, dimecres vinent dia 10 de febrer, es farà una presentació tancada als alumnes que hi estiguin interessats sobre cadascun dels cicles formatius que s’imparteixen a Calella. Des d’administració, informàtica, farmàcia, auxiliar de clínica, cuina o perruqueria.

Si als alumnes de 4t d’ESO no els convenç fer batxillerat ni formació professional, tenen una tercera opció: entrar al món laboral. Per a ells s’ha organitzat dues xerrades. Una sobre la creació d’empresa i l’esperit emprenedor que es farà els dies 8 i 9 de febrer a l’Escola Freta i a l’Institut, respectivament; i l’altre sobre el repte de buscar feina. En aquest cas s’oferirà el aquest dijous i l’impartiran els responsables de la regidoria de Promoció Econòmica.

La programació detallada de la Quinzena sobre l’orientació educativa i professional es pot trobar al portal web de l’Ajuntament de Calella. Totes les activitats i mostres són d’accés lliure per als escolars calellencs.