dijous, 11 de febrer del 2010

Augmenta l'atur

L’atur afecta ja 1.791 calellencs. L’últim informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, publicat ahir, ens deixa unes preocupants dades sobre la taxa d’atur a Calella i al conjunt del Maresme.

Calella ha arribat ja a una taxa d’atur del 18’18%. En paral.lel a la crisi econòmica, el nombre de persones aturades ha anat clarament en augment especialment aquest últim any. De gener de 2009 a gener de 2010, el percentatge de desocupats ha crescut en un 24% i ens situa per sobre de la mitjana comarcal.

No és un fenomen aïllat el que està passant a Calella, sinó que l’informe ens ofereix una comparació amb l’evolució de l’atur que s’ha experimentat en d’altres poblacions maresmenques. Indica que és Pineda de Mar el municipi amb una taxa més alta d’atur. Amb un 21’47%, podriem dir que pràcticament un de cada 4 pinedencs no té feina. Xifres molt semblants a les que registra Mataró, amb un 19’84% de la població desocupada; seguida de Tordera, amb un 19’77%. La quarta posició d’aquest dissortat rànquing l’ocupa Malgrat de Mar, amb una taxa d’atur del 19’07% i la cinquena posició és per Calella. Del conjunt del Maresme, la població que més bé està suportant la davallada en l’ocupació és Cabrera de Mar, que té un 8’25% de la població activa a l’atur.

Altres dades significatives que troben en l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local és que en només un any, el percentatge de persones desocupades s’ha duplicat a Sant Cebrià de Vallalta, on es comptabilitzen ara 279 persones sense feina. Un cas similar al de Sant Pol de Mar, on l’atur ha crescut un 44% en només 12 mesos.

Les dones, majors de 45 anys, sense qualificació i que fins ara han treballat al sector serveis és el perfil de qui està patint més durament l’atur. Al conjunt del Maresme, hi ha poc més de 3.500 persones aturades, el 16’2% de la població activa.

«Dades Atur Observatori CCM»