dijous, 25 de febrer del 2010

Activitats de Gent de Barri de Pequín

L'Associació Gent de Barri de Pequín ha acabat de tancar aquests dies el seu programa d'activitats per als propers 6 mesos. S'acosta el bon temps i els dies més llargs i aquesta entitat veïnal organitza activitats populars a l'aire lliure amb un comú denominador: la gastronomia i la cultura.

La primera activitat serà el 21 de març amb una sortida cultural a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, tal i com ha explicat el portaveu de Gent de Barri de Pequín, Jaume Torrent.

Una de les activitats més esperades pels ciutadans de Calella i també per alguns estrangers que visiten la ciutat és la bunyolada popular que es fa Divendres Sant. Enguany arriba a la seva divuitena edició i ja és tota una tradició, segons reconeix Jaume Torrent.

De cara al mes d'abril, el dia 25 concretament, hi haurà la setzena trobada del truc que aplega participants de tot arreu com ara de Canet de Mar, Girona, Pineda de Mar, Lloret o Tordera.

Al mes de juny, i amb motiu de la festa major de Sant Quirze i Santa Julita, Gent de Barri de Pequín s'adhereix als tradicionals sopars de carrer i al juliol hi ha les havaneres de Pequín. Jaume Torrent recorda que el local social de Gent de Barri de Pequín és obert cada dia entre setmana des de les 3 de la tarda fins a les 9 del vespre i al matins, de manera excepcional també entre les 12 i la una del migdia. Un local que és obert només per als socis de l'entitat.