divendres, 5 de febrer del 2010

Es dissol el Patronat de Turisme

El ple de l'Ajuntament de Calella va aprovar ahir al vespre la dissolució del Patronat Municipal de Turisme. Es va fer amb els vots a favor de l'equip de Govern, PSC i ERC, amb l'abstenció a última hora dels regidors de Convergència i Unió, que en principi havien anunciat el seu vot favorable, i el vot en contra del PP. El Govern calellenc considera que la dissolució és el pas previ per a la creació d'un nou ens que aglutini el sector públic i privat.

Segons la regidora de Turisme, Loida Serrano, cal fer una profunda reforma i aquest organisme, creat l'any 1983, "no és actualment l'eina més adient per desenvolupar polítiques de turisme". Ara aquestes accions es tiren endavant a través d'un conveni entre l'Ajuntament i l'Associació Turística, és a dir, amb la combinació dels sectors públic i privat, si bé de moment no hi ha un organisme amb entitat jurídica pròpia.

Ara, el personal del Patronat Municipal de Turisme treballarà a l'Àrea de Promoció Econòmica ja que serà des d'aquí des d'on es gestionarà el desenvolupament del Pla de Millora de la Competitivitat Turística. Es tracta també, segons Loida Serrano, d'incrementar l'eficiència dels recursos disponibles.

El regidor del Partit Popular, Josep Maria Vila, va votar en contra de la dissolució d'aquest patronat tot destacant que no és bo en el moment en què no es substitueix per una altra entitat major. Vila creu que és una decisió terriblement equivocada "que demostra la incapacitat per part de l'equip de govern de fer una bona recepció turística que està en crisi". El regidor popular treu tres conclusions sobre aquesta qüestió: Calella ha perdut els estudis de turisme, Calella Activa va fer fallida i el turisme familiar no funciona. Per Vila, dóna la sensació que Calella renuncia a la promoció turística.

Des d'Esquerra Republicana, el regidor Jaume Palet va destacar que doblar esforços no porta enlloc i que la solució passa per la unió amb Promoció Econòmica per tirar endavant projectes de futur. Serà a partir d'aquí que s'haurà de definir el nou organisme que substitueixi el Patronat Municipal de Turisme.

Des de Convergència i Unió, la portaveu Montserrat Candini va subratllar que el d'ahir era un tràmit jurídic i que ara de forma immediata s'hauria de crear el nou ens que substitueixi el patronat. Candini va recordar que el turisme és la columna vertebral i molt important a la nostra ciutat. També va destacar que el d'ahir no era un acte de defunció sinó de renaixença d'un nou instrument amb més capacitats de crear sinèrgies econòmiques. L'abstenció de CiU es justifica, en tot cas, en el sentit que de moment no s'ha madurat prou quina ha de ser la forma jurídica del nou ens que substitueixi el Patronat.

Per la seva banda, l'alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé, va reconèixer entendre el canvi en el sentit de vot de CiU si bé va recordar que tant els empresaris turístics com els membres del consistori estan fent una feina important per tal que Calella se'n surti amb èxit amb el plantejament d'un nou model turístic.

Finalment, l'alcalde Juhé treia com a conclusió que amb aquesta decisió es fa un pas més enllà aprofitant la força del Patronat.