dimecres, 3 de febrer del 2010

La Girasol per Carnaval

Diu la tradició que d'aquí a una setmana i mitja s'acabarà a Calella l'ordre del poder legítim i agafarà les regnes del Govern un rei tocat del bolet. En Carnestoltes, el Rei dels poca-soltes, manarà durant les festes del Carnaval i obligarà als seus súbdits, tots nosaltres, a viure uns dies de gresca i disbauxa on tot s'hi val. Sobretot per als més petits, ja que ells seran els protagonistes de la festa el dissabte dia 13. Tot i que també hi haurà un plat fort per als més grans: L'Orquestra Girasol.

La festa del Carnestoltes, però, començarà el dijous dia 11, dijous gras, a dos quarts de 4 al pati de l'ós del Parc Dalmau. Allà, a partir de 2/4 de 4, hi actuarà el Doctor Fly. El gruix de la festa, com dèiem, arribarà dissabte dia 13 amb la rua infantil. Aquest any hi ha canvis en el recorregut perquè la trobada és a la plaça de l'Ajuntament i no pas a la Plaça Catalunya com anys enrere. Així s'ha volgut escurçar la rua, però en canvi hi haurà un espectacle previ i la recuperació del personatge del Rei, tal i com ha indicat Pilar Rocafort, regidora de Cultura.

Un cop fet l'espectacle, la rua portarà la mainada a la Fàbrica Llobet-Guri, on els espera un ball amb el grup 3 quarts de 15. A la nit, Calella festejarà el Carnestoltes amb un ball de disfresses amenitzat per la Girasol. L’orquestra, una de les habituals per la Festa Major, no va ser a Calella el passat mes de setembre però hi serà aquest proper dissabte 13 de febrer oferint un concert a la Fàbrica Llobet-Guri. Un plat fort, però de durada reduïda. Només 3 hores per ajustar el concert al pressupost disponible.

El cap de setmana següent, el dissabte 20, tindrà lloc l’onzena edició de la Gran Rua de Carnestoltes de l’Alt Maresme, patrocinada conjuntament pels ajuntaments de Pineda de Mar i Calella.