dilluns, 1 de febrer del 2010

Campanya de preinscripcions

Les escoles de Calella han preparat la campanya de preinscripcions per al curs 2010-2011 oferint jornades de portes obertes per donar a conèixer la seva oferta educativa. Una activitat adreçada especialment a les famílies de nens i nenes de P3, els que inicien l’etapa d’educació infantil.

Demà dimarts 2 de febrer comença el període de preinscipcions i, per tant, la decisió d’on matricular els infants ha d’estar ja prou madurada. Entrar en el procés implica aportar tot un seguit de documentació adjuntada al full de preinscripció que trobaran als centres educatius.

Josep Torres, regidor Educació i Ciència ha manifestat que “aquest imprès s'haurà d'acompanyar del llibre de família, amb el carnet d'identitat o la targeta sanitària, i a partir d'aquí entra en un procés que ens ha de portar aproximadament, si no recordo malament, al 9 d'abril que és el moment que ja sabran en quina escola estarà el seu fill o filla”.

Una decisió que determinarà el Departament d’Educació de la Generalitat a partir d’uns barems. Les famílies poden rebre assessorament sobre el procés als mateixos centres educatius, que a Calella són quatre: dos de públics –el CEIP Salicrú i La Minerva– i dos de concertats –l’Escola Pia i les Escoles Freta–.

Aquesta setmana comença el procés de preinscripció, que s’allargarà fins al 16 de febrer, i no només per a l’etapa d’educació infantil. També en el cas de primària i educació secundària obligatòria. S’ha avançat respecte a anys anteriors per ajustar-lo així al nou calendari escolar aprovat per la Generalitat, quan les classes s’iniciaran la segona setmana del mes de setembre.

Les preinscripcions a Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics es faran del 10 al 21 de maig.

També es deixa per més endavant, amb data encara per determinar, l’inici de les preinscripcions per a la Llar d’Infants Municipal El Carrilet. El 2010-2011 serà el segon curs amb les instal.lacions ampliades, cosa que va permetre doblar-ne l’oferta. Això però no assegura que l’Ajuntament de Calella, que és el gestor de l’educació de 0 a 3 anys pública del municipi, pugui cobrir tota la demanda que es generi com sí va poder fer-ho el curs passat.

Torres ha indicat que “aquest any a l'haver entrat molts nanos nous hi ha uns certs cursos que han quedat una altra vegada col.lapsats, per tant haurem de saber exactament quines són les demandes que fa la població per saber si nosaltres som capaços de donar la resposta que estem esperançats que sigui, que no torni a ser com abans, amb el dèficit que havíem tingut”.

L’Escola Bressol Municipal El Carrilet disposa actualment de 86 places per a nens de 0 a 3 amys.