divendres, 12 de febrer del 2010

Calella decideix presentarà una moció

La Plataforma Calella decideix! ha fet pública a través del seu web la moció de suport a la consulta que es presentarà al ple de l’Ajuntament de Calella perquè sigui votada pels partits polítics.

La moció recorda que la jornada que es viurà a Calella el 25 d’abril neix del moviment ciutadà creat arran de la celebració de la primera consulta sobre la independència de Catalunya, la d’Arenys de Munt del 13 de setembre de 2009. La Plataforma Calella decideix!, sota el convenciment que cal estendre el procés de consultes, vol donar l’oportunitat als calellencs a expressar-se i decidir lliurament. I en demana el suport de l’Ajuntament de Calella perquè entén que les administracions no es poden quedar al marge de temes que són d’interès general per a la població. Exposa altres motius pels quals l’Ajuntament ha d’aprovar la proposta d’acords. Per exemple, perquè de forma reiterada el plenari ha aprovat mocions referides a qüestions alienes al marc municipal, i perquè va ser justament l’Ajuntament de Calella qui va recórrer a les consultes populars i a l’exercici del dret de decidir en un moment de la seva història: quan es va plantejar la possibilitat de construir un port.

En base a aquests fets, la Plataforma Calella decideix! proposa que l’Ajuntament reconegui les persones, entitats i associacions que han constituït la plataforma que el pròxim 25 d’abril preguntarà als ciutadans si “estan d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea”. També demana que el consistori faci una crida a la ciutadania a participar en la consulta, com un “exercici democràtic i expressió del dret de decidir”.

El quart punt de la proposta d’acords fa referència a una possible cessió d’espais on col.locar les urnes. Diu textualment la moció que es reconegui el dret de la Plataforma a “utilitzar les instal.lacions i la infraestructura municipal que de forma ordinària es posen a disposició de les entitats quan celebren els seus actes”.

La Plataforma Calella decideix! rep el suport de dos dels quatre partits polítics municipals. Això fa pensar que la moció superarà fàcilment el tràmit plenari. Xavier Ponsdomènech, portaveu de la comissió organitzadora ha assenyalat que “ERC i CiU sumen i no hi ha d’haver cap problema perquè prosperi. És una moció bastant assequible per als partits polítics”.

La Plataforma Calella decideix! calcula que la moció es portarà a aprovació del ple durant el mes de març i no descarta demanar la convocatòria d’una sessió extraordinària, si fos necessari.