dijous, 25 de febrer del 2010

Època de Quaresma

La Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella celebra aquests dies les seves misses emmarcades en la Quaresma, el temps litúrgic que precedeix a la Setmana Santa i la Pasqua. Els horaris de les misses són els habituals de la resta de l'any, tot i que els cants, les pregàries i les lectures fan referència al temps quaresmal.

El temps de Quaresma es va iniciar el passat dimecres 17 de febrer, dimecres de cendra, amb el tradicional ritus de la imposició de la cendra. És des d'aquest moment que comencen els 40 dies que ens recorden diversos fets bíblics com ara la travessia de Jesús al desert durant 40 dies o els 40 dies del diluvi universal. El rector de la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, mossèn Josep Puig, explica que el temps de Quaresma és una crida a la conversió basada en la pregària, l'almoina i el dejuni. Es tracta d'actualitzar la relació que tenim amb els altres des d'una perspectiva més solidària i fraterna.

Mossèn Josep Puig recorda que durant aquest temps els horaris de les misses no varien, són els habituals de sempre. La variació està en la litúrgia. El color clau és el morat i les lectures i pregàries són adaptades a la Quaresma ja que es suprimeixen el Glòria i l'Al•leluia que es reserva fins al Diumenge de resurrecció.

El rector de la parròquia calellenca ha explicat que durant aquest temps s'incrementa l'afluència de fidels. Precisament, Mossèn Josep Puig va quedar gratament sorprès pel nombre de persones que van assistir a la imposició de la cendra. Recordem que la parròquia celebra missa cada dia a les 9 del matí i a les 8 del vespre. Els dissabtes a les 8 del vespre i diumenge a les 9 del matí, les 12 del migdia i les 7 de la tarda.

La Quaresma s'acabarà el Dijous Sant.