divendres, 12 de febrer del 2010

Per Carnaval tot s'hi val

Els centres escolars de Calella surten avui al carrer per continuar celebrant el Carnestoltes. Enguany com a novetat hi ha l'Escola La Minerva que després d'uns quants anys torna a sortir al carrer en rua.

Ha estat aquest matí a partir de les 10. Tots els alumnes, acompanyats pels mestres, pares i mares, han sortit de l'escola, s'han dirigit cap al carrer Sant Josep, Església fins arribar a la Plaça de l'Església i han agafat el carrer Romaní de tornada al centre educatiu. Els més petits s'han passejarat per la ciutat durant aproximadament una hora. D'altra banda, els alumnes de l'Escola Freta i dels 2 centres de l'Escola Pia faran la seva rua entre les 3 i les 5 de la tarda. Les rues infantils de carnaval impliquen talls de carrer. Per això hi ha un dispositiu especial dissenyat des de la Policia Local. Un dels agents explica el recorregut que faran els alumnes de l'Escola Pia i l'Escola Freta.

La rua del Col•legi Freta passarà per Jovara, Balmes, Anselm Clavé, Costa i Fornaguera, mentre que la de l'Escola Pia per Sant Antoni, Amadeu, Bruguera, Romaní, Sant Pere i Església.

Els alumnes que no sortiran al carrer a celebrar el carnestoltes són els de l'Escola Doctor Carles Salicrú que han optat per fer la festa al pati a la tarda.