dimecres, 3 de febrer del 2010

S'apropa el Carnaval de l'Alt Maresme

La rua de l'Alt Maresme donarà aquest any un premi de 2700 euros a la comparsa guanyadora. Un reclam que atreu grups de disfresses d'arreu del país. Aquest any, malgrat la crisi que espantava els organitzadors, hi ha més inscrits que en anys anteriors.

Així ho ha confirmat Pere Moragues, president de l'organització. Actualment hi ha prevista l'assistència d'entre 1200 i 1300 persones disfressades. Totes gairebé semiprofessionals.

Aquest any la rua surt de Calella i arriba a Pineda, i hi pot participar tothom. Només cal un grup de 25 persones i una carrossa i ja s'esdevé una comparsa. Aquest any n'hi ha 4 de Pineda, i totes opten als 2700 euros de premi. Una xifra que ha baixat. L'any passat eren 6.000 euros per als guanyadors. Xavier Batlle, també de l'organització, anima a tothom a anar a veure la rua, encara que hagin d'estar força estona a peu dret.

El recorregut passa pel carrer Església de Calella fins a l'avinguda de la Hispanitat i l'avinguda Mediterrània de Pineda. Un cop acabada la rua hi ha un ball al pavelló de Can Xaubet amb l'Orquestra Selvatana.