divendres, 19 de febrer del 2010

Alta participació malgrat la crisi

La crisi no ha espantat la gent que es vol disfressar a la Gran Rua de Carnaval de l'Alt Maresme i aquest any hi ha apuntades més comparses i grups que altres anys. En concret són 30 comparses i 10 grups de disfresses. S'ha de tenir en compte que cada comparsa té com a mínim 25 persones i una carrossa. De la nostra ciutat hi haurà una comparsa i un grup

La primera comparsa a desfilar serà del Masnou, anomenada Aladdin. La seguiran 29 comparses més, moltes elles també de la comarca. Una d'elles de Calella, l'anomenada Candombe de allá lejos, que desfilarà al lloc número 20. Pineda és la població de l'Alt Maresme que més comparses hi aporta, amb 4. Són La Tribala, Museu Euclídes, Noupin i Perruqueria CM. La participació comarcal en comparses també inclou El Bosc Encantat de Canet.

De grups de disfresses, dels que van sense carrossa, també n'hi ha un de Calella. Són els Star Wars Pacífics. No hi faltaran els Quina Guassa de Canet i un grup anomenat Las muchachas de gual dirney de Pineda. De la comarca també hi participen els Karnaval Spirit de Santa Susanna i dues de Tordera: Els Buifons i El Bosc de la Vida. El president de la Comissió d'organització del Carnaval de l'Alt Maresme, Pere Moragas, es mostra content amb el nombre d'inscrits, espera que faci bon temps, i té por que a les comparses els costi maniobrar pels carrers de Calella.

Com cada any, la Costa Brava és una gran subministradora de comparses per al carnaval que es fa entre Calella i Pineda. Vindran disfresses de Lloret, Tossa, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, sense oblidar comparses i grups d'arreu del país, com Mollet, Riells i Viabrea, Montcada i Reixach, Barcelona, Llagostera, Fogars de la Selva i Vidreres. Totes elles optaran al primer premi de 2700 euros per comparsa i 250 euros per grup. Hi ha fins a 15 premis per comparsa i 4 per a grups, però tots rebran un regal commemoratiu, i s'enduran cap a casa el record d'una jornada de festa.

El Carnaval de l'Alt Maresme començarà a les 8 del vespre d'aquest dissabte al carrer Església, amb cantonada Indústria de Calella. La Rua seguirà tot el carrer Església, connectarà recte amb l'Avinguda Hispanitat de Pineda, i a la cantonada amb l'Avinguda Mediterrani tombarà amunt fins arribar a Diputació. Allà acabarà el recorregut, però no la festa, perquè a les 11 de la nit començarà el Ball de disfresses al pavelló esportiu de Can Xaubet de Pineda, amb l'actuació gratuïta de l'orquestra Selvatana.