dijous, 11 de febrer del 2010

Més ocupació hotelera

Les destinacions turístiques catalanes, i en especial les que s’inclouen sota la marca Costa de Barcelona-Maresme, preveuen una davallada de visites del turista estatal. La crisi econòmica està afectant la butxaca i l’opció és deixar per més endavant les vacances o optar per fórmules més barates. Això però no farà que aquest estiu del 2010 sigui tan dolent com els anteriors. Els clients més apreciats, els centre-europeus, podrien contribuir a què els hotels deixin de tenir números vermells.

L’empresariat turístic calellenc comença a veure el final del túnel. Després d’uns quants estius de dificultats, en què han tancat alguns hotels i la resta no han acabat d’omplir les habitacions; el sector té bones perspectives tot i que no es mostra excessivament optimista. Diu que hi ha bons indicis, entre altres, perquè els principals països emissors de turisme cap a la costa de Barcelona-Maresme estan començant a sortir de la crisi. Recuperació que s’entreveu a Holanda, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Rússia o fins i tot França. Hi ha altres punts que beneficiaran les destinacions de la comarca:

Segons Enric Hernàndez, president Associació Turística de Calella, tots aquests països emissors que estan passant una climatologia molt freda i la seguretat de Catalunya i de l’Estat Espanyol, envers altres punts turístics importants, "ens dóna a preveure que la temporada en municipis com Calella potser una temporada on es torni a recuperar el terreny perdut de l’any passat”.

No passarà el mateix en aquelles destinacions que, com Benidorm, han basat tota la seva oferta turística cap al mercat estatal. A Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, els experts van alertar que la crisi persistirà en aquestes ciutats turístiques mentre no es recuperi l’economia espanyola i els ciutadans es decideixin a torna a consumir oci.