dijous, 18 de febrer del 2010

Xerrada sobre la diabetis

La delegació a l’Alt Maresme de l’Associació de Diabètics de Catalunya farà aquest divendres a Malgrat de Mar una xerrada informativa sobre el diagnòstic de la malaltia en l’etapa infantil.

La diabetis és la malaltia endocrinològica més freqüent a l’edat pediàtrica. L’edat d'aparició s’ha situat al voltant del període d’inici de la pubertat, però el cert és que cada vegada es diagnostiquen més pacients per sota dels cinc anys. Actualment, els 95 per cent dels casos en edat pediàtrica corresponen a diabetis de tipus 1, que es manifesta de forma brusca i requereix de tractament amb insulina. És possible que el percentatge d’altres tipus de diabetis pugui augmentar en els propers anys, principalment la diabetis tipus 2 que és troba en relació directa amb l’increment de la obesitat entre nens i adolescents.

La xerrada que es farà demà divendres al Centre Cultural malgratenc anirà a càrrec de la pediatra Mercè Aubanell. L’objectiu és allunyar temors i preocupacions que el diagnòstic pugui crear entre els pares. Ho ha explicat la presidenta de l’Associació de Diabètics de Catalunya, Maria Arigós qui ha dit que "els metges, els científics, estan estudiant el perquè de la diabetis i no hi ha manera de descobrir els orígens, els motius d’aquest transtorn metabòlic”.

Arigós recalca que amb un bon control mèdic, possiblement exercici, i en alguns casos medicació; la diabetis es converteix en una malaltia crònica:

El 14 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Diabetis. Aquest any, la Societat Espanyola d’Endocrinologia Pediàtrica s’ha sumat a la campanya internacional pel diagnòstic precoç de la diabetis mitjançant la distribució de pòsters informatius a les escol