divendres, 19 de febrer del 2010

Avantatges econòmics segons el CCN

La Plataforma Calella Decideix, que impulsa la consulta popular sobre la independència el 25 d'abril, va organitzar ahir dijous una xerrada centrada en el món econòmic. Van participar-hi membres del Cercle Català de Negocis, CCN.

Els membres de la Plataforma Calella Decideix continuen celebrant activitats amb l'horitzó posat en el 25 d'abril quan es celebrarà la consulta popular sobre la independència de Catalunya. Ahir dijous va ser el torn per debatre i posar en relació la independència i l'economia. Van participar-hi membres del Cercle Català de Negocis. Per a Joan Condis, responsable del grup de suport al territori del Cercle, la independència de Catalunya tindria molts avantatges i va dir que "seria el quart estat d'Europa, seríem en renda per càpita ens convertiríem en el quart-segon país d'Europa i podríem dissenyar el país que volguéssim nosaltres".

Durant la xerrada també es va debatre sobre l'anomenat expoli de Catalunya. Àlex Sánchez, responsable de tecnologia del CCN, va manifestar que "els empresaris del que ens adonem és que dintre de l'enfoc que té Espanya per anar per el món no hi cabem els empresaris catalans, la nostra manera de fer no encaixa en aquesta manera que té Espanya de gran banca i serveis per Sudamèrica, els espanyols són descendents de pastors i nosaltres de comerciants".

El Cercle Català de Negocis és una xarxa d'empresaris i professionals que dóna suport a l'assoliment de l'Estat propi de Catalunya. Anit també hi va assistir a la taula rodona el President de l'Associació Turística de Calella, Enric Hernández.