dilluns, 8 de febrer del 2010

Creix la demanda de visites per Internet

Més de 5.300 visites al metge i per infermeria es van concertar a través d'Internet durant l'any passat a la Corporació de Salut del Maresme i La Selva. És un servei que es va posar en marxa l'any 2007 i que el poden fer servir els habitants de la nostra ciutat, a més dels de Lloret, Tossa, Malgrat i Palafolls.

Per demanar visita a través d'Internet per anar al metge o per ser visitats per infermeria als centres que depenen de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva només cal accedir a la pàgina web de la corporació. El primer any sencer de funcionament, el 2008, el sistema era poc utilitzat per els pacients i amb prou feines es concertaven electrònicament un centenar de visites cada mes. El creixement exponencial del servei s'ha viscut a partir del passat estiu, arribant a xifres de prop de 750 visites programades per Internet als darrers 3 mesos de l'any passat. Ho ha explicat el director de planificació i desenvolupament de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Xavier Conill.

Si es desglossa per territoris, l'àrea bàsica de Salut que més utilitza aquest servei és la de Lloret i Tossa. La Corporació, però, espera que el servei sigui cada cop més utilitzat a totes les àrees on està disponible, ja que demanar hora al metge per Internet estalvia pagar per la trucada telefònica, es pot fer en qualsevol moment, i ofereix una resposta ràpida i personalitzada. A més, segons Conill, aquest és el primer pas per anar incrementant altres serveis a través de la xarxa.

A més de demanar visita pel metge o infermera, també es pot modificar o anul•lar la data d'una cita. La pàgina web on cal anar és: www.salutms.cat i clicar a l'apartat cita prèvia de la plana principal. Altres CAPS gestionats per l'ICs, com els de Canet, Sant Pol, Pineda, Santa Susanna, Tordera i Blanes també ofereixen aquest servei, però cal anar a la pàgina d'aquesta institució i clicar a l'apartat usuaris. En tot cas, avisen que el sistema tradicional a través de trucada telefònica no es deixarà de fer.