dilluns, 8 de març del 2010

ACTIVAT EL PLA NEUCAT A CALELLA

L’alcalde de Calella recomana no agafar el cotxe i quedar-se a casa davant la previsió que augmenti la força de la nevada en les properes hores. Representants municipals i dels cossos de seguretat es troben reunits per avaluar la situació i definir el protocol d’actuació.

L'Ajuntament de Calella ha activat el Pla NeuCat. L'alcalde, el regidor de Governació i membres dels cossos policials s’han reunit a la comissaria de la Policia Local per fer una anàlisi de la situació i preparar el dispositiu de seguretat que s'haurà de seguir.

L’alcalde, Josep Maria Juhé, ha dit a través dels micròfons de Ràdio Calella que les vies de circulació podrien quedar intransitables. “El centre urbà els carrers que porten a les urbanitzacions serà pràcticament impossible garantir que estiguin útils al 100%”, ha indicat. Per això, es recomana no utilitzar el cotxe i, en tot cas “trucar abans a la Policia Local al 93 766 59 20 o als telèfons d’emergències per informar-se de l’estat dels carrers”, ha afegit.

Degut a aquestes dificultats de circular per carretera, l'alcalde no descarta haver d'habilitar alguna instal.lació municipal per donar refugi a persones que es trobin a Calella i que no puguin tornar a casa o seguir de viatge.

L'Ajuntament de Calella s'està posant en contacte amb empreses que disposin d'excavadores per si fos necessari treure neu d'accessos importants com l'Hospital Sant Jaume. També els màxims responsables municipals s'estan coordinant amb Bombers de la Generalitat i ADF's per fer un seguiment de les accions que calgui emprendre.

Recordem que l'accés a Can Carreres està restringit a cotxes que portin cadenes i en aquestes properes hores s’informarà de les condicions amb què es troben les vies d’accés a la resta d’urbanitzacions de Calella.

Per últim, l’alcalde ha demanat a tots els veïns de la ciutat que en aquells trams de carrers on la vorera té poca amplada s’escombri la neu per evitar acumulacions que impedeixin el pas dels vianants.