dijous, 4 de març del 2010

Calella, ciutat segura

La Policia Local de Calella ha presentat aquest dimecres la seva memòria anual corresponent al 2009. El cap d'aquest cos policial, l'inspector Joan Vilademat, ha destacat la confiança que els ciutadans dipositen, i cada vegada més, en els agents locals. No en va, durant el 2009 la policia va incrementar d'un 17 per cent els seus serveis a la ciutadania.

El cap de la Policia Local de Calella ha estat l'encarregat de desglossar els diferents conceptes que s'inclouen i valoren en la memòria d'activitats del 2009. Una de les dades que es desprenen és que durant l'any passat es van incrementar en un 17,7 per cent els serveis a la ciutadania. I la conclusió és, segons Joan Vilademat, que els ciutadans confien molt més en els agents. Pel que fa a la policia administrativa, que controla aspectes com ara horaris de tancaments i obertura d'establiments o l'aplicació de les ordenances, les denúncies s'han incrementat respecte el 2008 en un 41 per cent.

Un aspecte si més no curiós és que s'han reduït els vehicles abandonats ja que els ciutadans s'acullen a les ajudes governamentals per adquirir un de nou.

El regidor de Governació de Calella ha destacat que durant els últims 5 anys els nivells de seguretat a la ciutat s'han mantingut i són òptims.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local de Calella ha subratllat que, malgrat estar en un context de crisi econòmica i que molts ciutadans tenen percepció d'inseguretat, hi ha hagut una disminució del 5,49 per cent sobre el total dels delictes i faltes denunciades.

Destacar també que durant el 2009 no hi va haver cap accident mortal a la ciutat de Calella. Actualment la plantilla de la Policia Local de Calella està formada per 50 agents i, segons ha avançat el regidor de Governació, durant aquest any no es preveu cap increment.