dimecres, 17 de març del 2010

Seguiment desigual de la vaga

Els centres educatius públics de Calella viuen avui a mig gas la vaga convocada pels principals sindicats de mestres i professors. Els docents protesten, entre altres, per l'aplicació del nou calendari escolar aprovat per la conselleria d'Educació.

Concretament, 2 mestres de l'Escola Salicrú s'han adherit a la convocatòria de vaga. La incidència és major a l'Escola Minerva on el 50 per cent del professorat té previst seguir la protesta. Precisament, la directora de l'Escola La Minerva, Pilar Ponsati, ha recordat algunes de les reivindicacions dels mestres davant aquesta llei i ha acusat el conseller Ernest Maragall d'actuar amb precipitació en el decret d'autonomia dels centres i en el nou calendari escolar.

Pilar Ponsati també ha explicat quina és la recomanació que han fet avui als pares i mares: especificar-los si el seu professor fa vaga i si és així, recomanar que els seus fills no vagin a l'escola.

En el cas de l'IES Bisbe Sivilla només 9 professors d'un total de 70 s'han adherit a la vaga, el que representa el 12 per cent.

Els sindicats també rebutgen l’actual partida pressupostària per contractar substituts i les elevades ràtios a les aules, entre altres queixes.

Recordem que el nou calendari del curs 2010-2011 inclou una setmana de vacances al febrer. La nova setmana sense classes del 2011 podria comptar amb una nova oferta d’activitats lúdiques, com ara colònies.

A les hores prèvies a la vaga, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha demanat als sindicats que desconvoquin la vaga perquè, segons ell, no està justificada ni laboralment ni professionalment, i perquè no estem en moments que permetin que un servei públic com l'educació interrompi el seu servei.

Els sindicats convocants són USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT i ASPEPC.SPS.