dilluns, 15 de març del 2010

Els premis dels Jocs Florals

Els Jocs Florals de Calella ja tenen guanyadors. Aquest diumenge s'han donat els premis a les millors poesies, escollides entre 158 originals rebuts i repartits en 8 categories. Entre els guardonats hi ha una poetessa de Tordera, l'única maresmenca que ha estat distingida amb un premi. Va guanyar el Maria Cardona.

La Flor Natural l'ha guanyat un poeta de Barcelona, Jordi Camps, amb un poema titulat “Times Square”. Recordin que la Flor Natural és el premi d'honor i cortesia a la millor composició que canta l'amor.

L'englantina, el millor poema que enalteix la nostra terra, les seves costums i tradicions, l'ha guanyat la poetessa Eva Moreno, de Corbera de Llobregat, amb l'obra “Darrer Alè”. La viola l'ha aconseguit una altra poetessa, Montserrat Altarriba, de Sallent. El seu poema “Vinc cap a tu” va ser el mereixedor del premi a la millor composició que enalteixi els valors espirituals i ètics.

Tot seguit repassem els poemes específics dels Jocs Florals de la nostra ciutat. El Premi Maria Cardona, al millor que lloï el foc, el va guanyar Maria Teresa Reyner, de Tordera, amb el poema titulat “Lloança al foc”.

Un altre premi molt calellenc és el Francesc Castells. Aquest any estava dedicat a buscar el millor poema que enalteixi els Gegants i la Festa. Lleonard del Rio, d'Igualada, va guanyar el premi amb l'obra “Els nostres Gegants”.

El Premi Francesc Grau a la millor prosa poètica de tema lliure ha anat a parar a la localitat de Cocentaina, a Alacant. D'allà és en Vicent Valls, amb “La tardor als ossos”.

Per últim, dos premis juvenils. El que s'anomena la Llopa, i guardona la millor composició de tema lliure en autors joves va ser per Joan Pujades, de 17 anys i de L'Estartit, amb un poema titulat justament així: “Poema”. I el premi Maria Teresa Saula a la millor prosa poètica juvenil de tema lliure va ser per una jove autora de 18 anys. Ella es diu Gemma Pera, és de Santa Coloma de Farners, i el seu poema és “Certa semblança”.

El jurat qualificador, format per Rut Martínez, Jordi Feliu i Laia Noguera, va reunir-se el passat 4 de març per deliberar i emetre el veredicte.