dimarts, 9 de març del 2010

Es recupera progressivament la normalitat

Poc a poc Calella i la resta de les poblacions altmaresmenques més afectades pel temporal de neu van recuperant la normalitat després que ahir un bon gruix de ciutadans de l’Alt Maresme es quedessin sense llum als volts de les 6 de la tarda per la desconnexió d'una línia d'alta tensió. Fonts de Fecsa Endesa han assegurat que es treballa en aquesta avaria, però la solució total es podria allargar.

Moltes persones s’han quedat aquesta freda nit a les fosques i sense calefacció; tot i que alguns domicilis de Calella a les 3 de la matinada començaven ja a recuperar el tall en el subministrament elèctric.

Aquesta avaria ha provocat que l’Hospital Sant Jaume hagi hagut de funcionar amb generadors elèctrics, també durant aquest matí, i hagi anul.lat les visites pels propers dies.

Molts hotels i restaurants han funcionat amb el mateix sistema, tot i que alguns clients s’ho han agafat amb optimisme.

L’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha manifestat que a hores d’ara la majoria de població ja disposa de llum. També ha manifestat que s'ha treballat a fons als sectors de Valldenguli, Sant Quirze i Can Carreras.

Aquest dimarts la majoria de centres educatius han suspès les classes, com ara el CEIP Doctor Carles Salicrú de la nostra ciutat i l’IES Euclides de Pineda de Mar. De fet en aquesta darrera població i a Santa Susanna no hi ha hagut activitat acadèmica i les llars d’infants han quedat tancades.

D’altra banda, veïns de la urbanització de Can Carreras, que comparteixen Pineda i Calella han manifestat que mai havien vist una nevada com aquesta.