dimarts, 2 de març del 2010

Un palau de mar a Calella

Els responsables de l'Ajuntament de Calella continuen treballant per donar forma a la que ha de ser la nova façana marítima de la ciutat. Un treballs complicats, a priori, ja que serien unes obres complexes, de gran cost econòmic i perquè impliquen, a banda de l'administració local, 2 més: la catalana i l'estatal, que tenen competències sobre la façana marítima. Ara es parla de la possibilitat de crear un palau de mar.

L'Ajuntament de Calella sempre ha apostat per reformar la façana marítima atenent a les característiques de la ciutat i a les inquietuds dels calellencs. Ara, l'alcalde ha fet arribar al Departament de Costes de la Generalitat i al Ministeri de Medi Ambient una proposta per instal•lar que el anomenen un palau de mar. Aquest futur equipament aniria on actualment hi ha l'aparcament de la RENFE i podria acollir molts dels esdeveniments culturals i socials que actualment es realitzen a la carpa de mar que durant uns mesos queda instal•lada a la façana marítima. Josep Maria Juhé ha defensat la necessitat d'aquest nou equipament.

Tot i això, l'alcalde calellenc subratlla que és una proposta de llarg recorregut i que no hi ha un projecte definit del futur edifici.

En tot cas, ara les administracions supramunicipals hauran de donar el seu vist-i-plau a les propostes calellenques.