dimecres, 3 de març del 2010

CiU denuncia la política d'habitatge

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Calella denuncia que l'equip de govern no prioritza les polítiques socials en aspectes com l'accés a l'habitatge sobretot per part dels joves. La portaveu del grup, Montserrat Candini, ha explicat que a la nostra ciutat no és fàcil aconseguir tota la informació necessària en aspectes com el lloguer just, els ajuts d'emancipació o la rehabilitació d'edificis.

CiU ha detectat aquestes mancances a través de la seva oficina d'atenció al ciutadà. Alguns ciutadans, sobretot joves, es queixen que no poden accedir a la informació per trobar a la ciutat una casa adequada per a ells. La federació nacionalista ho atribueix al fet que el conveni que té l'Ajuntament amb la Fundació Habitat no és suficient, ja que només atenen els calellencs dues tardes a la setmana. Montserrat Candini ha exculpat de tota responsabilitat a aquesta fundació, "ja que fa tot el que pot i més de forma voluntària", i diu que la culpa és només de l'equip de govern i la seva política social d'habitatge. Montserrat Candini assegura que un municipi com el nostre, de prop de 20.000 habitants, ha de tenir una bona organització que gestioni les demandes, i diu que s'ha de fer valer el Pla Local d'habitatge on diu que cal una oficina pròpia.

Montserrat Candini ha apuntat que altres municipis de les rodalies tenen una oficina pròpia, com és el cas de Malgrat, Canet o el Masnou. CiU entén que davant la manca de recursos municipals no es pugui fer ara mateix una oficina pròpia, però ha deixat clar que només cal prioritzar polítiques, sense incrementar en res, o molt poc, l'estructura municipal.