divendres, 26 de març del 2010

Activitats de la Biblioteca

La setmana que ve entrem al mes d'abril i la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça té previst organitzar un grapat d'actes culturals durant tot el mes, amb una especial atenció a la Diada de Sant Jordi i l'ambient literari que es respira al voltant del dia 23. I no només això. També contribueix al Festimatge.

Hi col•labora amb una exposició fotogràfica anomenada Personatges, de Pere Català i Roca, organitzada per Fotofilm dins els actes d'aquest certamen d'imatge i cinema. Es podrà veure durant tot el mes. També hi haurà, el dia 17, la projecció d'Anna del Far.

Una altra entitat que té el suport de la Biblioteca és Oncolliga, que el dia 8 d'abril hi fa una conferència per parlar dels aspectes preventius i diagnòstics del càncer de còlon i del recte, a càrrec del Doctor Pere Puig, de l'Hospital de Calella. Serà a l'Ajuntament Vell.

A part de les habituals xerrades i tertúlies literàries, també hi ha una hora del conte especial. El professorat de l'Escola de Música de Can Llobet interpretarà la cantata La cançó més bonica del món el dia 10, dissabte. El dia 17 és una de les jornades més destacades, amb el taller infantil de gegants, la lectura pública i la fira del llibre de segona mà, segons ha destacat la directora de la biblioteca, Dolors Llavall.

L'endemà, dia 18, es farà l'excursió programada per conèixer el món de les colònies visitant la Colonia Vidal de Puig-Reig. Queden poques places per anar-hi, i per apuntar-se s'han de pagar 40 euros. Això inclou l'esmorzar, la visita al museu i a la torre de l'amo. Per anar-hi seria recomanable haver llegit el llibre Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara.

A partir d'aquí entrarem plenament a la festa de Sant Jordi, amb la presentació del llibre Sant Jordi Patró de Catalunya de Pere Anguera. Aquest mateix dia s'entregaran els premis al concurs de logotips dels Amics de la Biblioteca. A més, tots els que vagin a Can Salvador de la Plaça el dia 23 tindran un obsequi.

L'endemà, dia 24, en Mastegamosques, de la Colla de Geganters, entregarà els premis del concurs Sopa de Lletres i les activitats d'abril acabaran amb la presentació del llibre El cuadro màgico de la orden del temple de Josep Maria Isern, a càrrec de Pilar Rocafort, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Calella. Serà el dia 28 a les set del vespre.