dimarts, 16 de març del 2010

Calella a l'eSalut

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els hospitals comarcals de Calella i Blanes, presenta des d'aquest dilluns a l'eSalut la carpeta de salut. Recordem que el centre sanitari calellenc és pioner en aquesta i altres aplicacions sanitàries “on line” com ara la història clínica compartida.

Recordem que Barcelona acull fins dijous l'eSalut o, el que és el mateix, un congrés sobre les aplicacions de les noves tecnologies en el sector sanitari. Sota la denominació eHealth Week 2010, la ciutat catalana acollirà per primera vegada les dues trobades més prestigioses d'aquest àmbit a nivell europeu: la Conferència d'Alt Nivell sota la Presidència de la Unió Europea i el World of Health IT. S'espera la participació d'uns 3.500 assistents d'arreu del món, 120 ponents de rellevància internacional i prop d'un centenar d'empreses del sector.

Entre d'altres temes, es parlarà sobre la història clínica electrònica, la prescripció electrònica de fàrmacs, la telemedicina, les connexions i aplicacions de dispositius sense fil o la teleassistència en malalties cròniques.