dilluns, 15 de març del 2010

Remuntada de la crisi i temporal

El conseller Huguet creu que aquest 2010 serà el del començament de la sortida de la crisi econòmica. Ho va pronosticar en la 34ena Nit Serhs, un sopar que any rere any aplega personalitats del món empresarial turístic i de la política del país.

El pavelló poliesportiu de Can Xaubet de Pineda de Mar es va omplir de gom a gom dijous al vespre en una nova edició de la Nit de la Serhs. Ha estat la trenta-quatrena edició d'un sopar, enguany marcat per la crisi. Sigui com sigui, novament s'han donat cita els empresaris turístics de la comarca i del país amb el món polític.

El president del Grup Serhs, el calellenc Ramon Bagó, va destacar que el grup que lidera sortirà reforçat de la crisi i que després de 35 anys d'història, mai s'hagués imaginat haver arribat a aquest punt, sent el primer grup turístic de Catalunya amb negocis en distribució, turisme, hotels, alimentació, equipaments i serveis.

Segons Bagó, el Grup Serhs vol apostar per a la proximitat i apropar el client a les noves tecnologies. A més, ha avançat que volen créixer en negocis a l'estranger i en aquest sentit va parlar de l'obertura d'un hotel de 5 estrelles a Petra, Jordània. Aprofitaran la conjuntura social per créixer en zones com Sudàfrica o el Brasil on s'ha de celebrar el Mundial de Futbol i les Olimpíades respectivament. Ramon Bagó va pronosticar una temporada turística imprevisible ja que dependrà, i molt, de la reacció dels turistes davant la crisi.

Per la seva banda, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, creu que la temporada 2010 començarà a remuntar perquè els països europeus ja han començat a sortir de la crisi i Catalunya rep molts ciutadans d'aquesta zona.

Tant Ramon Bagó com Josep Huguet es van referir als efectes del temporal de neu. Per Bagó els talls en el subministrament elèctric demostren que estem en "un país de pandereta i és una vergonya nacional".

Per Huguet, el més important és revisar si Fecsa-Endesa ha fallat i revisar si cal canviar la normativa. Huguet va destacar que han estat fets excepcioals que cada dia són més habituals.