dimarts, 30 de març del 2010

Adéu al Calella Fest

No hi haurà un altre “Calellafest”. La festa d'universitaris anglesos que s'ha celebrat a Calella en els últims anys, per Setmana Santa, marxa aquest 2010 a Salou. I s'emporta amb ella totes les crítiques i queixes que s'han deixat sentir a nivell ciutadà però també polític, sobretot en els últims tres anys, com a conseqüència dels greus comportaments incívics que tenien els joves turistes.

La suma del rebuig frontal de Calella contra aquest perfil de turista i l'entrada en vigor de la nova ordenança de civisme, que és especialment dura i restrictiva davant aquest tipus d'actituds, podria haver empès a l'organització a buscar un nou escenari on celebrar l'ara anomenat “Saloufest”.

Les nits de Calella ja no tornaran a ser l'escenari de la festa descontrolada de prop d'un miler i mig de joves universitaris anglesos, que arribaven cada Setmana Santa, en teoria, per fer turisme esportiu. L'any passat l'Ajuntament va advertir que posaria en marxa els mecanismes necessaris per evitar que el comportament dels joves perjudiqués als veïns de la zona turística i malmetés la imatge del municipi. I ja disposa d'una ordenança de civisme amb sancions importants, de fins a 1500 euros per frenar-ho. Quan l'organització del Calellafest va saber que aquest any s'aplicaria la normativa, van informar a l'Ajuntament que possiblement buscarien un altre emplaçament. I l'han trobat a Salou, notícia que ha estat molt ben rebuda pel govern local.

L'associació que representa l'empresariat turístic calellenc també ha valorat la marxa del Calellafest. Creuen que l'organització ha tingut en compte d'altres aspectes per prendre la decisió i que no es deu simplement a les restriccions fixades per l'ordenança.

Isabel Mallol, vicepresidenta de l'ATC ha dit que “aquesta ordenança municipal de civisme ens ajudarà a controlar aquests grups. Nosaltres no despreciem aquests grups, al contrari, són benvinguts perquè ens omplen tota aquesta temporada, però amb un control. Considerem que aquest control ens serà totalment beneficiós”.

L'Associació Turística de Calella ha indicat que la marxa del Calellafest no implica la fi del turisme juvenil a la ciutat. De fet, els seus portaveus recorden que ara comença l'època en què els estudiants europeus realitzen els viatges de final de curs i, en aquests casos, les destinacions de la costa del Mediterrani són sempre opció preferent.

Tot i això, es reafirmen en l'aposta pel turisme de qualitat i, en aquest sentit, l'associació ha decidit recolzar un dels actes culturals amb major projecció internacional que es fan a Calella: el Festimatge.