dijous, 25 de març del 2010

Arriba el Festimatge

El Festimatge, el festival de la imatge que organitza Foto-Film Calella ocuparà bona part de l’activitat cultural i festiva que tindrà lloc a Calella durant el mes d’abril.

La programació del certamen d’aquest 2010 es va presentar oficialment ahir a la seu del Col.legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, i avui l’acte es repetirà al Far.

El Festimatge arrencarà el dijous 1 d’abril i les activitats, exposicions, tallers i sortides fotogràfiques, o conferències i trobades d’aficionats als aparells audiovisuals se succeiran fins el 25 d’abril. Entremig, diversos actes destacats:
com per exemple la Gala Matinal de Cinema Curt que se celebrarà el dia 11 d’abril a la Sala Mozart amb l’estrena dels 3 curtmetratges realitzats per autors calellencs.
També la Gala Inaugural de la Setmana del Cinema en la qual es dedicarà la nit del 19 d’abril a la Calella musical dels anys 60 amb la projecció del curt documental Calella dancing.

I la celebració de la Nit Golfa dedicada al tango del 24 d’abril, que inclourà una mostra de ball, música i cançons; i tot al primer pis de la Sala Mozart.

La cinquena edició del Festimatge es clourà el 25 d’abril amb la tradicional entrega dels premis dels concursos de fotografia, curtmetratge i cinema en format 9’5. Com a novetat, enguany, s’inauguraran dos nous espais expositius. Un a la sala gran de la Fàbrica Llobet-Guri que acollirà una mostra d’homenatge al fotògraf i historiador Pere Català Roca.

Sota terra: refugis i impacte en la societat civil és el títol de la mostra amb la qual s’obrirà el refugi antiaeri del Parc Dalmau, aquest cop com a espai cultural i de recuperació de la memòria històrica. Es podrà visitar a partir de l’11 d’abril i en el marc del Festimatge. N’ha parlat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calella, Pilar Rocafort qui ha dit que “és un projecte que encapçala el museu i que ha rebut el suport econòmic de la Direcció general del Memorial Democràtic de la Generalitat. I el mateix dia 11 s’inaugurarà una exposició sobre el refugi que ha estat produida entre Fotofilm i el Museu i que vol donar a conèixer, la gent que el va viure ja sap perquè servia, però per donar-lo a conèixer a la gent més jove. Quin paper tenien els refugis durant l’època de la guerra”.

La inauguració del refugi antiaeri del Parc Dalmau inclourà una dramatització sobre els bombardejos a Calella, que anirà a càrrec de Rizoma Teatre.