dijous, 18 de març del 2010

A punt

1500 atletes prendran part aquest diumenge a la segona Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme, que serà el recorregut també del Campionat de Catalunya de la distància; prova homologada per la Federació Catalana d’Atletisme i que transcorrerà per la trama urbana de quatre poblacions costaneres de l’Alt Maresme: Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar.

El circuit que hauran de completar els participants ja es pot consultar al web oficial de la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme: www.gesport.cat/mitjamaresme.

L’objectiu era superar la xifra de 2000 participants però l’apretat calendari atlètic català impedirà que la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme d’aquest diumenge l’assoleixi. La prova, finalment, la disputaran 1500 esportistes, que prendran la sortida a 2/4 de 10 del matí des del barri de Poblenou de Pineda de Mar. Passaran pel carrer Anselm Clavé fins al Passeig de les Roques, tombaran per Valldenguli per encarar la Riera Capaspre. La baixaran fins a Jovara, carrer pel qual travessaran Calella, arribaran al carrer Balmes i entraran després a Pineda de Mar. Creuaran Pineda, Santa Susanna i Malgrat de Mar pels passeig Marítims i tornaran direcció Calella fins la línia d’arribada, al carrer Església amb Balmes.

Recorregut homologat per la Federació Catalana d’Atletisme i sobre el qual es proclamarà el campió de Catalunya de mitja marató. S’adjudicarà el títol i un premi en metàl.lic de 500 euros. El segon classificat guanyarà 300 euros i el tercer classificat 200 euros.

D’ençà de la seva recuperació, la Mitja Marató ha adoptat el nom de la marca turística de la zona per on transcorre. La Costa de Barcelona-Maresme que aposta per distingir-se com una destinació amb una oferta turística atractiva i que busca singularitzar-se en l’àmbit esportiu. Atraure visitants de proximitat és el que s’aconseguirà aquest diumenge.

Organitzada per l’empresa esportiva Gesport, la Segona Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme compta amb la col.laboració de les quatre poblacions afectades, que hi aportaran infraestructura i personal de les policies locals. Per al bon desenvolupament de la cursa, un element clau és el voluntari. Un centenar de persones que es repartiran al llarg del recorregut per garantir la seguretat d’atletes i espectadors o per ocupar-se dels 4 punts d’avituallament que hi haurà.

Tot i que l’equip de voluntariat està pràcticament tancat, si hi ha algun interessat d’última hora pot adreçar-se a l’organització a través del web www.gesport.cat/mitjamaresme.

Dijous 25 de març a les 22h la cadena televisiva M2 els oferirà un ampli resum de la prova.