dimarts, 16 de març del 2010

El Salicrú en espera

La construcció de la nova escola Salicrú de Calella, que ha de substituir unes instal•lacions actualment obsoletes, no està inclosa en la planificació de futurs centres educatius del Govern de la Generalitat. Davant aquesta situació, el grup municipal de CiU ha denunciat que el govern del PSC i ERC està actuant amb un excés de passivitat, relaxació i ignorància en aquest afer.

CiU de Calella ha demanat al govern municipal que aporti algun tipus de documentació que acrediti el compromís del Departament d’Educació de construir la nova escola Salicrú al carrer Joan Corominas. Petició lògica, segons els convergents, atès que l’executiu assegura a la direcció, professorat i pares que les converses per posar solució a les deficiències del centre estan molt avançades. En cas que no sigui així, CiU consideraria que el govern de Calella està generant falses expectatives. La portaveu del grup municipal ha destacat que Educació treballa en 2 àrees: patrimoni i planificació i que l'administració local pot adreçar-se a aquestes de manera paral•lela per tal d'avançar i guanyar temps. Montserrat Candini subratlla que a dia d'avui encara no hi ha ni tan sols un avantprojecte.

Per Candini, que Educació es comprometi amb la nova escola Salicrú permetria resoldre amb rapidesa alguns contratemps sorgits un cop s’han obtingut els terrenys. Problemàtica motivada per unes afectacions relatives a les servituds d’espai que requereix Autopistes i Carreteres. La portaveu dels convergents destaca que, fins i tot, des de l'equip de Govern no s’han adonat que en un paper oficial consta que la propietat del solar que s’ha de cedir a Educació és de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

El regidor d'Educació i Ciència, el socialista Josep Torres ha dit que el procés no s'ha aturat i que ara per ara és impossible que el Departament faci un avantprojecte ja que encara no té el terreny.

Torres, ha deixat clar que no es pot posar data per a la redacció del projecte, i per tant, no està enganyant a ningú. A més ha dit que "CiU parla sense coneixement de causa, no sap quin és el procés que ha de portar el tràmit per fer una escola nova". Torres ha dit que primer cal cedir el solar i després es posarà el finançament als Pressupostos.

Segons Torres, CiU fa dos anys que no pregunta per com està el procés per fer l'escola nova i ho torna a fer ara a poc més d'un any per a les eleccions municipals.

Pel que fa a l'error al document del registre civil de la reparcel•lació de la zona en què es diu que les finques estan inscrites a nom de l'ajuntament d'Arenys de Mar i no pas de Calella, Josep Torres ha admès l'error, però diu que això no aturarà el procés i que s'arreglarà de seguida.

Sigui com sigui, i a banda de l'aspecte polític, el director d'aquest centre educatiu ha enviat avui mateix un escrit a l'Ajuntament queixant-se de les deficiències que hi ha en el camí d'accés a l'escola.