dimecres, 3 de març del 2010

Altres realitats

L'exposició itinerant "Escoles d'altres mons" arriba demà dijous a Calella. Es tracta d'una cinquantena d'imatges que el fotoperiodista Kim Manresa ha realitzat durant els seus múltiples viatges arreu del món. L'exposició ha passat ja per una trentena de poblacions catalanes.

Els protagonistes de l'exposició itinerant "Escoles d'altres mons" són, entre altres, un estudiant palestí, un professor de Mèxic o un grup de nens del cor d'Àfrica. Imatges que al llarg dels seus viatges pels cinc continents ha capturat el fotoperiodista Kim Manresa i que ara es presenten amb l'objectiu de sensibilitzar vers el dret a l'educació i les desigualtats socials. Són imatges que combinen la qualitat artística del fotògraf català amb elements plens d'humanitat i sensibilitat.

Són imatges, instantànies que no deixen indiferent ningú. Així almenys ho considera el comissari de l'exposició, l'escriptor salvadorenc Carlos Ernesto García.

Algunes mirades són tristes, altres d'alegres, vitals i optimistes. El recorregut ens portarà per Mali, Sèrbia, Porto Alegre, al Brasil, Copán, a Hondures, Vietnam, Filipines o Hondures, entre altres. La coincidència ha volgut que la majoria de països que surten a la mostra siguin els que Nacions Unides ha catalogat amb el major impacte en l'analfabetisme.

La mostra està dirigida al públic en general però sobretot, als estudiants.

Escoles d'altres mons s'inaugura aquest dijous a les 6 de la tarda i estarà fins el 21 de març a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell de Calella. Es pot visitar de dimecres a dissabte entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre i els diumenge i festius de 2/4 de 12 a les 2 de la tarda.