dijous, 4 de març del 2010

Els internautes a la ciutat

Des d'aquest divendres i fins diumenge es fa a Calella una lan party, una festa en xarxa. La Sala gran de la Fàbrica Llobet es convertirà en un centre d'acampada, on tothom hi pot anar amb el seu ordinador, compartir arxius a la xarxa de la festa i descarregar els arxius que hi pengin la resta d'usuaris presents a la festa. Dura tres dies ininterromputs, de nit i tot, i l'organitza l'AJIC, l'Associació de Joves Internautes de Calella.

Els membres d'aquesta entitat, de recent creació, han assistit a diverses Lan parties que s'han fet arreu del territori català i han decidit exportar l'acte a la nostra ciutat. Divendres a la tarda s'obriran les portes de la Fàbrica Llobet. A més de poder connectar-se a la xarxa de la festa també hi haurà tornejos de videojocs i consoles. El president de l'entitat, Enric Pérez, ha explicat que una Lan Party significa connectar-se amb altres usuaris a través de la xarxa, però no des de casa com sol ser habitual, sinó a una sala amb ple d'internautes més amb qui compartir informació.

La inscripció a la Lan Party costa 20 euros per als 3 dies amb l'ordinador portat des de casa o només deu euros per a qui vulgui entrar només a participar als tornejos de videojocs i consoles. La idea és quedar-s'hi a dormir, en un recinte tancat i vigilat per l'organització, però els que siguin de Calella podran anar a dormir a casa seva si ho prefereixen,

L'AJIC estaria satisfeta si la Lan Party de Calella aplegués a una cinquantena d'internautes, i la seva intenció es repetir aquesta festa en xarxa l'any que ve i fer-la encara millor, amb més promoció i polint el que pugui fallar en aquesta primera edició.