dijous, 11 de març del 2010

Arriba El Trenet Xumet

A mitjans de març de 2010, amb parades previstes a totes les escoles bressol de la nostra ciutat, arriba un tren que no ve per la R1 de Rodalies ni per via de ferro. És El Trenet Xumet, un espectacle per als més petits de la ciutat.

La regidoria d’Educació i Ciència de l’Ajuntament de Calella torna a apostar un any més per l’espectacle d'un pallasso professional que omple de màgia les escoles bressol per on passa. El Trenet és una obra de teatre molt pensada i treballada adreçada als nostres infants de 0 a 3 anys.

La fa Ruskus Patruskus, un pallasso enamorat de la seva feina, amb un estil que barreja la màgia, les titelles, la globoflèxia, els malabars i l’expressió corporal. El Trenet Xumet és un espectacle infantil on els menuts senten suaument la música, la màgia, les titelles i l'humor., tal i com ha dit Margaret Llahuet, tècnica d'Educació de l'Ajuntament de Calella.

El fil conductor de l'obra és una simpàtica locomotora amiga d’en Ruskus que, en el transcurs de la representació, es transformarà en diversos elements escènics: la caldera es tornarà una cadira que farà caure en Ruskus cada vegada que s’hi vulgui seure; la xemeneia serà un tub màgic d'on apareixeran interminables mocadors de colors al compàs de la música; la mateixa locomotora es convertirà en un guinyol d'on sortirà un simpàtic titella que tocarà el xilòfon, farà empipar en Ruskus amb les seves entremaliadures i, amb unes boniques bombolles de sabó, posarà punt i final a l’espectacle.

El Trenet Xumet farà demà divendres parada a l'Escola Bressol El Carrilet, al CEPI i Mafalda.