dimarts, 2 de març del 2010

Agenda del març

D'aquí a menys de 20 dies entrarà la primavera. Som al mes de març, una de les èpoques de l'any que porta implícita una agenda cultural més extensa i especial a la nostra ciutat, juntament amb els mesos de juny, setembre i desembre.

Una programació amb un seguit de plats forts. El primer el trobem aquest mateix diumenge amb la inauguració de la nova Galeria Cultural del Grup Pa Vi i Moltó.

Un altre serà el veredicte i la proclamació dels guanyadors dels Jocs Florals de Calella 2010. Serà el dia 14 de març a la Sala Mozart.

Però al programa d'actes culturals per al mes de març hi continuen dues activitats ja iniciades anteriorment. Són el Cafè Jazz i el Teatre Amateur. Aquest divendres dia 5 dins l'11è cafè Jazz de Calella hi ha una actuació de Juan de Diego a la trompeta, Jordi Matas a la guitarra i Joe Smith tocant la bateria al Pla dels Encants.

Divendres 12 arriba la Mostra de Jazz del Maresme i la Selva dins aquest certamen, amb les actuacions de Mercè Turró cantant i Jordi Torrens tocant la guitarra; Juanjo Fernández al piano, Manel Fortià, contrabaix i Marc Bódalo bateria. I la darrera actuació de la nit serà Josep M. Merseguer al piano, Christian Koxholt, intèrpret de saxos, Marc Cuevas al contrabaix i Ivo Sans amb la bateria.

El dia 19 el Cafè Jazz ens portarà el Concert Joan Chamorro Old and New i el dia 26 un Concert amb Rai Ferrer al contrabaix, Andreu Zaragoza a la guitarra, Gabriel Amargant al saxo i Ramón Ángel Rey a la bateria.

Com deiem, segueix també el concurs de Teatre Amateur Premi Ciutat de Calella, amb les obres Una taula per a sis, d'Alan Ayckbourn,a càrrec del grup de Teatre Nyoca, de l'Ametlla del Vallès, dirigida per Jordi Monells. Traducció i adaptació: Carmina Moncau. Serà el dia 7 a l'Orfeó. El dia 14 serà torn de En la fosca ardent, d'Antoni Buero Vallejo, a càrrec del grup Elenc Artístic Arbocenc, de l'Arboç del Penedès, dirigida per Xavier Canals. Adaptada al català per Ignasi D'Artés i Magrinyà. El 21 arribarà al Teatre Orfeó Besos, de Carles Alberola i Roberto García, a càrrec del grup Teatral Antifaz, de Barcelona, dirigida per Manuela Bárcena. I per últim el dia 28, diumenge de Rams, tindrem l'obra Políticament Incorrecte, de Ray Cooney, a càrrec del grup de Teatre del Centre, d'Arenys de Munt, dirigida per Agustí Puig i Miquel Verdura.

Queda emmarcada també dins la programació de Cultura la benedicció de palmes i palmons el diumenge de Rams a les 12 a la Parròquia. A partir d'aquí començarà la Setmana Santa.