divendres, 25 de juny del 2010

Aprendre a ballar sardanes

A partir del dissabte 3 de juliol l'Agrupació sardanista de Calella torna a organitzar el tradicional curset de sardanes. Es fa al Passeig Manel Puigvert, a tocar del monument a la sardana, i atreu a gent d'arreu. Entre ells es crea un clima de germanor que perdura durant anys.

El curset de sardanes de Calella està obert a tots els públics i això és el que el fa diferent a la resta de cursets que es fan en altres poblacions. Fer-lo al mig del Passeig fa que molta gent s'hi fixi, s'hi aturi i hi participi cada setmana. L'únic requisit per participar-hi, i que ha explicat el president de l'Agrupació, Josep Riera, és tenir més de 10 anys.

Participar cada setmana al curset ha portat darrerament als seus participants alguna cosa més que aprendre simplement a comptar els llargs i els curts. El caliu i el bon ambient entre els balladors ha desembocat en la creació d'una colla autònoma que participa pel seu compte en ballades i aplecs.

El curset es fa cada dissabte de 6 a 2/4 de 8 del vespre, des del proper cap de setmana fins al dissabte abans de la Festa Major de setembre. La cloenda es fa a la Plaça Catalunya i s'entreguen diplomes de participació als alumnes nous i un disc de sardanes a balladors que han participat al curset més d'un any per perfeccionar la tècnica o aprendre passos que no havien acabat d'assimilar en anys anteriors.