dimarts, 8 de juny del 2010

Catifes de Corpus

Aquest diumenge els veïns del carrer Església, i els de dos trams del carrer Jovara, Balmes, Indústria i Plaça Catalunya van confeccionar les tradicionals catifes de Corpus. Un seguit de dibuixos amb flors i marmolina de colors que al vespre van desfer els Gegants de Calella.

Per sort aquest any la pluja no va acabar de deslluir les catifes, tal com havia passat anys enrere. Van caure 4 gotes durant el matí però els plàstics protectors van evitar que es fessin malbé els dibuixos abans d'hora. Al carrer Balmes acostumen a dedicar la catifa de corpus a alguna celebració calellenca. Aquest any, es va dedicar a la celebració del 75è aniversari dels Gegants de Calella. Miquel Martí, del Carrer Indústria, ha indicat que “només aquest any amb una setmana de temps hem preparat les catifes. També la que hem fet típica de Corpus, hem volgut fer un homenatge a l'Oncolliga, ja que ells són molt solidaris nosaltres també ens hi hem volgut afegir”.

El pressupost no arriba per pagar catifes fetes únicament amb flors, tot i la col·laboració que reben de l'Ajuntament de Calella. Per això fan servir també marmolina i qualsevol element vegetal que decori. Pel que fa als dissenys el que més costa, diu Lolita Barrera del Carrer Jovara, és encertar-la per a tothom: “vam estar dos anys que fèiem el del Barça i tothom deia 'repetiu...'. Ara fem el Disney i també repetim. Però és que nosaltres no mirem si repetim, nosaltres fem el que ens sembla entre tots, el que és més maco, i aquest any ens ha semblat fer el conte de la Blancaneus i és molt maco”.

Cap al capvespre, els gegants de Calella, en Quirze i la Minerva, acompanyats per la colla, hi van passar en cercavila. Àngel Badalló, del Cau Montnegre, reconeix que fer catifes perquè els gegants les desfacin li dóna un sentiment contradictori.

A quarts de vuit, la Colla es va congregar al carrer Balmes per iniciar la cercavila.