dilluns, 7 de juny del 2010

Èxit de l'Aplec de Calella

Més d'un miler de persones d'arreu de Catalunya han visitat aquest cap de setmana la ciutat de Calella per participar de l'Aplec de Calella, l'Aplec Pairal de Catalunya. Tot i que ahir diumenge el temps no va acompanyar fins ben entrada la tarda, l'aplec es va desenvolupar amb normalitat al Pati de l'Ós del Parc Dalmau.

Fins al Pati de l'Ós del Parc Dalmau de Calella hi han arribat calellencs i molts visitants incondicionals dels aplecs i les sardanes. Visitants com ara Tomàs Gil Membrado que als seus 95 anys té a les seves esquenes 1.300 sardanes composades. Aquest any la Generalitat li ha concedit la Creu de Sant Jordi precisament per la seva prolífica carrera en el món sardanista. Van ser molts els ciutadans arribats d'arreu que van assistir a l'aplec calellenc.

Enguany el programa de l'Aplec de Calella combinava sardanes de compositors ja consagrats amb d'altres més joves. Precisament, el president de la Federació d'entitats sardanistes de Calella, Bartomeu Duran, va destacar que l'Aplec de Calella és una autèntica referència i que cada vegada hi ha més jovent interessat en la dansa nacional de Catalunya. Duran ressaltava que cada any, i gràcies als compositors joves, s'estrenen 240 sardanes.

Com cada any també es va fer el concurs de colles improvisades. Enguany se'n van formar 21 que van ballar "Pal de Paller" de Ricard Viladesau, interpretada per la Cobla Marinada.

El president de l'Agrupació Sardanista de Calella, Josep Riera, va mostrar la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat l'aplec.

Per la seva banda, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé també es va mostrar molt satisfet, afirmant que "ha quedat una festa preciosa i només podem estar contents de com ha anat tota la jornada".

També va visitar l'aplec la regidora i senadora de CiU, Montserrat Candini, que va indicar que l'aplec "no només consolida la sardana sinó que reivindica la importància de la cultura popular".

El moment àlgid de l'Aplec va arribar amb la interpretació de la sardana Record de Calella de Vicenç Bou.