dimarts, 15 de juny del 2010

De festa!!!

Demà dimecres és festa a Calella, en honor als copatrons de la ciutat, Sant Quirze i Santa Julita. Les activitats de celebració han arrencat aquest cap de setmana, però avui al vespre, vigília de festiu, arriben un dels actes més tradicionals, els sopars al carrer.

Aquest any són 11 carrers o veïnats els que organitzen un sopar per fer poble i passar una vetllada a la fresca i amb germanor. Hi haurà sopars al Barri de Pequín, Amadeu i Ànimes, Plaça Catalunya, Jovara, Església, Anselm Clavé, Francesc Bartrina, Romaní, Sagnier i Rierany dels Frares. Aquest any a Pequín aprofitaran els pocs diners que reben de l'Ajuntament per portar música professional, segons ha assenyalat Jaume Torrent.

La festa dels sopars al carrer sempre acaba massa tard per aquells que l'endemà volen ser a l'Ofici de la secretària, una missa a la capella de Sant Quirze i Santa Julita on es reparteixen els tradicionals rams de clavells. La missa aquest any serà oficiada per Mosèn Joan Auladell, rector de Sant Pol però nascut a Calella.

I a les 12 del migdia, més actes religiosos amb la missa solemne concelebrada. La fe deixarà pas als actes lúdics.

A dos quarts d'una, a la plaça Catalunya, es farà un concert vermut amb el grup Cambaleo, un quartet de flamenc, fusió, jazz i salsa. Ja a la tarda, el Duo Sharazan farà ballar als més grans de Calella, on hi participaran els bastoners del Carles salicrú i els Geganters de Calella. Per als més petits també hi haurà gresca, perquè la companyia Fefe i Cia porta l'obra “Festa a la plaça” al carrer Sagnier, amb xocolata per a tota la mainada.

Per a qui encara li quedin ganes de ballar podrà acostar-se al concert i ball de festa major de l'orquestra Cimarron que es farà al passeig Manel Puigvert a partir de 2/4 de 8. L'endemà al matí, a 2/4 d'11 es farà a la platja de Garbí la segona trobada nacional de Tai-Txi-Txuan.