divendres, 4 de juny del 2010

Important avenç científic

El prestigiós oncòleg Carles Cordón, de la Columbia University, ha anunciat aquest migdia a Ràdio Calella i M2, la descoberta d'una cèl·lula mare comuna a tots els tumors. Un avenç molt important a l'hora de lluitar contra el càncer i que permetria poder trobar fàrmacs per combatre'l en un mig període de temps. Cordón diu que és una nova porta oberta en el complex llibre que representa el càncer.

El prestigiós oncòleg calellenc Carles Cordón, ha participat avui al novè congrés català de sinologia i patologia mamària. Segons l'oncòleg, que ha desenvolupat tota la seva carrera professional als EUA, avui s'han presentat les dades preliminars d'uns estudis que s'han fet als llargs de molts anys. Conclusions que s'han de prendre "amb cautela". El doctor Cordón ha explicat que hi ha cèl·lules mare que són comuns en la majoria de tumors. En tot cas, és una primera pàgina en el complex llibre del càncer.

El doctor Carles Cordón ha explicat que les cèl·lules del nostre cos accepten mutacions que poden ser positives o negatives. Unes cèl·lules que es renoven amb els teixits de manera constant.