divendres, 25 de juny del 2010

Avança la legalització de Can Carreras

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha rebut 300.000 euros per iniciar la redacció del programa d’adequació de la urbanització Can Carreras. És la quantitat màxima que atorga la Generalitat de Catalunya per resoldre els dèficits que presenta el sector, i que serviran per determinar les condicions jurídiques, tècniques, econòmiques i financeres per al seu desenvolupament urbanístic. D’aquesta manera s’acompleix amb un deute històric amb els 800 veïns que hi viuen.

Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar, ha manifestat que “la gent de Can Carreras és normal que no cregui que podia mai arribar perquè se’ls ha promès durant molt temps. Ara estaven més tranquils perquè havien vist el preprojecte que és el que hem presentat i ara amb molta satisfacció poder comunicar-los que ja tenim els diners per encarregar el projecte".

El projecte subvencionat comprèn tota l’extensió de Can Carreras, també la part del terme municipal de Calella. Per això, el mes d’abril passat, l’Ajuntament de Calella va acordar per ple concórrer conjuntament amb Pineda a aquest paquet de subvencions.

Amb tot, els dos sectors es troben en fase de desenvolupament força diferents: mentre que la part calellenca està en un punt més avançat, el de reparcel.lació i urbanització; la part pinedenca encara està pendent d’una modificació de planejament. Ara s’hi posarà fil a l’agulla.

El programa d’adequació que ara es tirarà endavant servirà per igualar la situació en els dos sectors de Can Carreras. La intenció tant de l’Ajuntament de Pineda com el de Calella és, a partir d’això, tirar endavant conjuntament els treballs per legalitzar la urbanització.